Vinlista

Rött Vin

VOLUPTA SICILIA ROSSA IGT 13%

Producent: Cantine Minini Region: Sicilia Druva: Nero d’Avola 100% Lagring: Lagras på barrique i 6 månader följt av några månader på flaska. Utseende: Djupt rubinröd färg. Doft: Intensiv doft av mogen frukt och ekfat. Smak: Mjuk Och rund smak med inslag av örter. Tydlig och välbalanserad eftersmak. Serveringsförslag: Utmärkt till de flesta rätter som pasta, charkuterier, kött, fågel, och och pizza.

Flaska / Glas

389:- / 99:-

TERRE AVARE, NEGROAMARO IGT 12,5%

Producent: Minini. Region: Apulien Druvor: Primitivo och Negroamaro. Färg: Djup och intensivt rubinröd. Smak: mycket frisk smak med inslag av lingon. Serveringsförslag: Utmärkt till de flesta rätter som pasta, charkuterier, kött, fågel, ost och pizza.

Flaska / Glas

429:- / 139:-

ROERO DOCG ENRICO SERAFINO

Region: Piemonte, territorio del Roero. Druva: Nebbiolo. Ett mjukt och sammetslent vin med välintegrerade tanniner och en doft av viol. Passar till risotto, tyngre pastarätter och rött kött.

Flaska

629:-

RONCHEDONE 14,5%

Producent: Azienda Agricola Ca dei Frati. Region: Lombardiet. Druva: Marzemino, Sangiovese & Cabernet Sauvignon. Årgång: 2011 Lagring: lagras på barrique i 14 månader, sedan 10 månader på flaska. Smak: Välbalanserad och fruktig smak med bra koncentration och längd. Inslag av fat och mörka bär. Serveringsförslag: Utmärkt till olika typer av kötträtter, till vilt och fågel, samt till de flesta ostar.

Flaska

629:-

GRANAIO CHIANTI CLASSICO DOCG

Region: Toscana, Chianti Classico. Druva: Sangiovese och en liten mängd Merlot.
Tillverkning & lagring: Druvorna odlas i Chianti Classico på 300-400 meters höjd, manuell skörd, långsam temperaturkontrollerad jäsning och överpumpning, naturlig malolaktisk jäsning, lagras på franska ekfat i ca 18 manader därefter en tid på flaska. Doft: Generös doft av mogna druvor och vilda bär, inlindade i toner av vanilj, gladiolus och viol. Smak: Fyllig, rund och behaglig med ren frukt och en ton av mandel. Välbalanserad fin syra.

Flaska / Glas

539:- / 139:-

Vitt Vin

VOLUPTA SICILIA BIANCO IGT 12%

Producent: Minini. Region: Sicilen. Druva: 85% Grecanico, 15% Inzolia. Färg: Halmgul med gröna reflexer. Doft: Fruktig och frisk. Smak: Mjuk men fruktig, frisk och syrlig smak. Serveringsförslag: Utmärkt till all sorters fisk, kyckling och milda dessertostar.

Flaska / Glas

389:- / 99:-

PINOT GRIGIO DOC

Region: Alto Adige. Druva: Pinot Grigio. Torr, frisk med balanserad smak och en doft av gröna äpplen och päron. Passar till svamprätter, kryddstarka fisk- och skaldjursrätter.

Flaska / Glas

429:- / 109:-

MONTEORO, GALLURA SUPERIORE DOCG, SELLA & MOSCA

Region: Sardinien. Druva: Vermentino. Torrt, komplext vin med en aromatisk doft med en lätt bitter eftersmak. Passar till skaldjur, fisk, vitt kött samt som sällskapsvin. Flerfaldigt prisbelönt med 3 glas i Gambero Rosso. Årgång 2013 prisbelönt med 2 röda glas i Gambero Rosso och silvermedalj i Mundusvini - Gran Premio Internazionale del Vino 2014.

Flaska / Glas

429:- / 109:-

Rosé Vin

TANK 65 BLUSH, Pinot Grogio IGT, 12,5%

Druva: Pinot Grigio. Färg: Ljus kopparfärg. Doft: Ren, elegant, blommig och fruktig Smak: Välbalanserad, mineralrik, lång och fruktig eftersmak.

Flaska / Glas

389:- / 99:-

Mousserande

MONDO PROSECCO DOC Extra dry 11% 750ml

Producent: Rive della Chiesa. Region: Veneto. Druva:100% Prosecco. Färg: Gnistrande halmgul. Smak:Torr, fruktig smak med härligt syrlig ton. Serveringsförslag: Passar fint som aperitif till antipasti av olika slag, till mager fisk, lena soppor, samt till desserter.

Flaska

529:-

CASTELFORTE Prosecco Extra Dry 11% 375ml

Producent: Cantine Riondo. Region: Venetien, Prosecco. Smak: Torr ungdomlig smak med inslag av päron, melon och citrus. Serveringsförslag: Sällskapsdryck eller passar till fisk och skaldjur.

Flaska / Glas

279- / 99:-

Champagne

MOET & CHANDON

200ml / 750ml

379:- / 799:-

Öl

NORRLANDS GULD 5.3%30CL69:-

NORRLANDS GULD 5.3%40CL79:-

NORRLANDS GULD 5.3%50CL89:-

MENABREA 4.6%30CL69:-

MENABREA 4.6%40CL79:-

MENABREA 4.6%50CL89:-

GRÄNGESBERGS LÄTTÖL 2.1%40CL49:-

A SHIP FULL OF IPA 5.8%33CL65:-

Rödbrun färg, balansen mellan malt och humle accentueras av en kraftig men fräsch beska ger mariant avslut

MARIESTADS EXPORT 5.3%33CL65:-

MARIESTADS CONTINENTAL 4.2%33CL65:-

MARIESTADS ALKOHOLFRI 0.5%33CL49:-

Cider

BRISKA 4.5%33CL65:-

Läsk

COCA COLA / FANTA / SPRITE / JUICE39:-

SANTA VITTORIA JUICE200ML44:-

Apelsin / Citron / Blodapelsin

SAN BENEDETTOVATTEN49:-

MJÖLK20:-

Whisky

JAMESON28:- /cl

J&B28:- /cl

JACK DANIELS28:- /cl

LAPHROAIG35:- /cl

FAMOUS GROUSE28:- /cl

Likör

GALLIANO20:- /cl

LIMONCELLO21:- /cl

STREGA / SIRENA23:- /cl

SAMBUCA22:- /cl

BAILEYS18:- /cl

AMARO LUCANO20:- /cl

COINTREAU26:- /cl

FERNET BRANCA22:- /cl

CAMPARI17:- /cl

APEROL16:- /cl

AMARETTO21:- /cl

Kaffedrinkar

IRISH COFFEE125:-

COFFEE DOM125:-

BAILEYS COFFEE125:-

Övrigt

BENEDICTINE20:- / CL

VECCHIA ROMAGNA BRANDY20:- / CL

Grappa

GRAPPA DI CHIANTI BARRIQUE 40%

Region: Piemonte.
Denna hantverksmässigt tillverkade grappa är framställd på druvrester som pressats varsamt och som sedan destillerats i små traditionella kopparpannor, så kallade alambicer. För att bevara aromerna påbörjas destillationsprocessen direkt efter pressningen när druvresterna fortfarande är färska och innehäller mer druvsaft. Lagring: 7 månader på ekfat. Smakprofil: Harmonisk och balanserad med toner röd frukt äpple, lakrits och kakao.

27:- / cl

GRAPPA DA PROSECCO 40%

Region: Veneto.
Denna hantverksmässigt tillverkade grappa är framställd på druvrester som pressats varsamt och som sedan destillerats i små traditionella kopparpannor, så kallade alambicer. För att bevara aromerna påbörjas destillationsprocessen direkt efter pressningen när druvresterna fortfarande är färska och innehäller mer druvsaft. Smakprofil: Blommig, smakrik och balanserad.

28:- / cl

GRAPPA DI BRUNELLO BARRIQUE 40%

Denna hantverksmässigt tillverkade grappa är framställd på druvrester som pressats varsamt och som sedan destillerats i små traditionella kopparpannor, så kallade alambicer. För att bevara aromerna påbörjas destillationsprocessen direkt efter pressningen när druvresterna fortfarande är färska och innehäller mer druvsaft. Lagring: 7 månader på ekfat. Smakprofil: Harmonisk och balanserad med toner av ros, plommon, vanilj och mandel.

30:- / cl

GRAPPA DI BAROLO 46.5%

Region: Piemonte.
Druva: Nebbiola. Lagring: 10 år på ekfat och därefter ytterligare 10 år på barrique.
Färg: Honungsgul. Doft: Mjuk och len, mycket behaglig doft vårblommor.
Smak: Mjuk smak med inslag av plommon, russin och smultron. Mycket fin och oljig känsla.

37:- / cl